Goten

Afdrukken PDF

Polyester:
De dakgoten zijn vervaardigd uit met glasvezel versterkt polyester. Zij zijn in- en uitwendig volledig glad ter voorkoming van vuilaanslag en ter bevordering van een snelle doorstroming. Zij zijn bestand tegen agressieve stoffen die in de atmosfeer en in de neerslag kunnen voorkomen.
De minimale uitzettingen worden in de verbindingsstukken opgevangen. De hulpstukken zijn voorzien van butyl kitstroken voor waterdichte verbinding en expansie. Montage aan de goot geschiedt door middel van klembevestiging. De gootbeugels zijn uitgevoerd in gegalvaniseerd metaal met een kunststof coating in dezelfde kleur als de goten.  De beugels worden geplaatst om de 45 cm.  De goten zijn verkrijgbaar in een breedte van 12 cm en 17 cm. oten en hulpstukken zijn leverbaar in donkerbruin (RAL 8017) en gebroken wit (RAL 7035).

Zink:
De dakgoten zijn vervaardigd uit zink met een wanddikte van 0.8 mm.  De goot heeft een rechthoekig model, met een gootbodem van 12 cm en een nuttige hoogte van 8 cm.  De goothaken bestaan uit gegalvaniseerd staal en worden geplaatst om de 35 cm.  De goot wordt bevestigd met een kraalhouder aan de goothaken.  De tapbuizen hebben eenzelfde diameter als de voorziene afvoerpijpen en worden ter plaatse gesoldeerd. De gooteinden worden afgesloten met platte eindstukken die op het uiteinde in de goot worden gesoldeerd.

Koper:
De dakgoten zijn vervaardigd uit koper met een wanddikte van 0.8 mm.  De goot heeft een rechthoekig model, met een gootbodem van 12 cm en een nuttige hoogte van 8 cm.  De goothaken bestaan uit koper en worden geplaatst om de 35 cm.  De goot wordt bevestigd met een kraalhouder aan de goothaken.  De tapbuizen hebben eenzelfde diameter als de voorziene afvoerpijpen en worden ter plaatse gesoldeerd. De gooteinden worden afgesloten met platte eindstukken die op het uiteinde in de goot worden gesoldeerd.